fırın yemekleri

fırın yemekleri

Thursday, June 02, 2005

Fırında Kabak

Bu tarifin adı "fırında kızartma tadında çok az yağlı kabak" olmalıydı. Biraz uzun olur diye kısalttım. Tarif çok basit. Yapılışı da çok kolay. Ev arkadaşımla işten döndükten sonra bu çeşit yapımı kolay, az yağlı ve hafif sebze yemeklerini tercih ediyoruz. En büyük özelliğinin tadının kızartılmış kabak gibi olması. Çok az yağla yapıldığı için yağ çekip yumuşamıyor da.


Malzemeler:
İstediğiniz kadar kabak
Zeytinyağı
Tuz




Yapılışı:
Kabakları yıkayıp, kabuklarını kazıyorsunuz. Hepsini halka şeklinde doğruyorsunuz.
Fırın tepsisine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüyorsunuz.
Kabakları bir kapta tuz ve zeytinyağıyla karıştırıyosunuz.
Daha sonra tepsiye koyup, 175 derecede 45 dakika fırında pişiriyorsunuz.
Zeytinyağı miktarı tamamen sizin zevkinize kalmış birşey.
Afiyet olsun.BSK:))

0 Comments:

Post a Comment

<< Home